Cel mai bun raport pret/calitate pentru componente CNC
O gama variata de produse: Angrenaje conice, axe ghidaj, rulmenti liniari, ghidaje liniare, patine, butoane electrice, comutatoare cu came, cremaliera, roti dintate, motoare frezare, suruburi si piulite cu bile, controllere CNC, automate programabile, rigle optice, motor stepper, motor pas cu pas, encodere rotative, kituri frezare, convertizoare de frecventa, curele dintate, motoare spindle, lant port cablu, automate programabile PLC, senzori si limitatori de cursa

Pentru comenzi, ne puteti suna la numerele:

Mobil: 0721.228.444 | 0726.175.111 | 0722.208.422 0232.316.000
L-V: 08:00-17:00
Vizitati si celelalte magazine ale grupului Automatic
Pro-electric
Categorii
Versiunea de printat Spune unui prieten

Componentele unei masini CNC


O masina CNC are doua componente majore, insa, pe langa acestea, mai exista diverse alte echipamente auxiliare.

Prima componenta este chiar masina-unealta: strung, freza, masina de gaurit, de rectificat, masina de taiat cu jet de apa sau laser.

A doua component este controller-ul pentru coordonarea miscarii sculei taietoare. Pentru oricare dintre aceste doua componente exista diverse accesorii.

Masinile-unelte au o constructive speciala. Cel mai important lucru in proiectarea unei masini-unealta de calitate este rigiditatea.

Axele masinii-unealta sunt actionate, de obicei, cu ajutorul unui mecanism de tip surub-piulita cu bile.

Masinile CNC mari mai poarta si denumirea de centru de prelucrare sau masina-unealta universal si pot fi de tip freza sau strung.

Frezele CNC sunt concepute cu un sistem automat pentru schimbarea sculei. Unele dintre aceste masini au cate patru sau cinci axe. Ultimele doua sunt de rotatie si permit masinii sa efectueze in piesa.

Strungurile CNC au si ele un sistem automat de schimbare a sculei. Acstea pot fi folosite pentru operatii de strunjit, gaurit sau filetat.

Cuvinte cheie: componente CNC, echipamente CNC, echipamente auxiliare